Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Sloughi

sloughi

Groep Windhonden
FCI 188
Sectie 3

De Sloughi stamt waarschijnlijk af van de grote Egyptische Windhond en werd gehouden door de Arabische volkeren in Noord-Afrika. Zijn naam is afkomstig van Sloughia in Tunesië. Hij komt vooral voor in Marokko, waar hij wordt gebruikt voor de jacht op haas en gazelle. Na de Algerijnse kolonisatieoorlog namen soldaten de eerste exemplaren rond 1860 mee naar Frankrijk. Hij werd gehouden als gezelschapshond, want het gebruik van de Windhond als jachthond is volgens de Franse wet van 1844 verboden. Momenteel is dit een van de meest zeldzame windhonden in het Westen.

Type hond
Kortharige Windhonden

Land van herkomst
Marokko

Oorspronkelijke naam
Sloughi

Andere naam
Arabische Windhond

Karakter
De Sloughi is robuust, actief, een uitstekend renner en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij jaagt op de gazelle met zijn uitstekende ogen. Hij is onafhankelijk, heeft een uitgesproken karakter en is lichtgeraakt. Hij is erg aan zijn baas gehecht, maar laat dit slechts op discrete manier blijken. Hij blaft zelden en is terughoudend tegenover vreemden. Het is misschien wel de meest wantrouwende onder de windhonden. Hij is erg waaks. Hij moet consequent worden opgevoed.

Verzorging
Als het moet, kan hij zich aan het stadsleven aanpassen, op voorwaarde dat hij dagelijks lange wandelingen kan maken. Hij kan slecht tegen kou. Twee tot drie keer per week borstelen volstaat.

Gebruik
Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.
Hoofd
Langgerekt, elegant, fijn, maar vrij groot. Platte, tamelijk brede, aan de achterkant afgeronde schedel. Nauwelijks zichtbare stop. Rechte neusbrug. Snuit in de vorm van een langgerekte wig. Sterke kaken. Fijne en soepele lippen.

Ogen
Groot. Iets scheef geplaatste oogleden. Donker of amberkleurig bij een lichte vacht.

Oren
Hoog aangezet, afhangend, goed tegen het hoofd aan liggend, niet te groot, driehoekig, naar het uiteinde iets ronder wordend.

Lichaam
Vierkant. Lange hals zonder keelhuid. Niet te brede, diepe borst. Platte ribben. Korte, bijna horizontale rug.Benige, schuine croupe. Goed opgetrokken buiklijn en flanken.

Ledematen
Lang, fijn, gespierd. Droge, langgerekt ovale hazenvoeten.

Staart
Dun, schraal, onder de ruglijn gedragen.

Vacht
Zeer kort, dicht, fijn.

Kleur
Zandkleurig. Licht zandkleurig met of zonder zwart masker. Rode zandkleur met of zonder zwarte mantel. Donker zandkleurig. Gestroomd.

Schofthoogte
Reu: 66 tot 72 cm. Teef: 61 tot 68 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 30 tot 32 kg.