Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Japanse Spaniel

japanse-spaniel

Aliasses Japanse Chin
Chin
Groep Gezelschapshonden
FCI 206
Sectie 8

Voorouders van de Japanse Spaniel werden in 732 door Koreaanse vorsten aan het hof van Japan geschonken. In de daarop volgende eeuw werden een groot aantal Japanse Spaniels naar Japan gebracht. In de negentiende eeuw werd het ras ingevoerd in de Verenigde Staten en Engeland, waar ze ook door koningin Victoria werden gehouden. In 1882 werden er meerdere exemplaren in New York gepresenteerd. Tegenwoordig komt deze kleine hond overal veel voor.

Type hond
Japanse Spaniel en Pekingees

Land van herkomst
Japan

Oorspronkelijke naam
Chin

Andere naam
Japanse Spaniel, Tchin, Japanse Chin

Karakter
De Japanse Spaniel is erg robuust, levendig, schrander, een beetje onrustig, maar erg aan zijn baas gehecht. Hij is vrolijk, aanhankelijk, zachtaardig en blaft maar weinig. Het is een plezierige gezelschapshond. Hij is terughoudend tegenover vreemden, maar niet agressief. Hij moet consequent worden opgevoed.

Verzorging
Het is een zeer zindelijke huishond. Dagelijks borstelen is noodzakelijk. Hij kan niet goed tegen de hitte. De conditie van de oren en de ogen moet regelmatig gecontroleerd worden.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Relatief groot, breed en plat. Brede, ronde schedel. Gemarkeerde stop. Zeer korte en brede neusbrug. Neusspiegel ter hoogte van de ogen.

Ogen
Groot, rond, ver uit elkaar geplaatst, zwart glanzend.

Oren
Lang, driehoekig, afhangend, bedekt met lange haren.

Lichaam
Vierkant. Vrij korte, hoog gedragen hals. Matig brede borst. Licht gewelfde ribben. Korte en rechte rug. Brede en tamelijk ronde croupe. Opgetrokken buiklijn.

Ledematen
Vrij kort, fijn. Kleine, langgerekte hazenvoeten.

Staart
Op de rug gedragen, overvloedig bedekt met lange haren.

Vacht
Lang, recht, zijdeachtig. Het gehele lichaam, met uitzondering van de snuit, is overvloedig met haren bedekt. Weelderige bevedering op oren, hals, heupen en staart.

Kleur
Wit met zwarte of rode vlekken. Bij voorkeur dienen de vlekken vanaf de oogranden symmetrisch over de oren en het lichaam verdeeld te zijn. Men ziet met name graag een brede witte bles van de snuit tot de kruin.

Schofthoogte
Ongeveer 25 cm.

Borstomvang


Gewicht
2 tot 6 kg.