Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Mastiff

mastiff

Groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI 264
Sectie 2.1

Dog van Britse oorsprong, stamt af van de Assyrische Doggen (zelf afstammend van de Tibetaanse Doggen, geïmporteerd in Europa door de Feniciërs) en van de Romeinse Molossers. Oorspronkelijk gefokt als oorlogsthond. De Mastiff is later gebruikt als waakhond voor de kudden van de Britse adel en als jachthond van groot wild. De naam Mastiff wordt vanaf het einde van de veertiende de eeuw gebruikt. Zijn eerste rasstandaard werd in 1883 gepubliceerd. De Mastiff was na de Eerste Wereldoorlog bijna verdwenen. Het ras is behouden dankzij kruisingen met enkele door de Verenigde Staten geïmporteerde Mastiffs.

Type hond
Dogtype Molosser

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
Mastiff, Old English Mastiff

Andere naam
Engelse Dog

Karakter
De Mastiff is vredelievend, zacht, lief met zijn baas en met kinderen. Onomkoopbaar, moedig, het is een echte waker. Hij heeft een consequente opvoeding nodig. Hij is wantrouwend en soms agressief tegenover vreemden.

Verzorging
Deze hond heeft ruimte en beweging nodig. Borstel de Mastiff regelmatig.

Gebruik
Waakhond. Gezelschapshond.
Hoofd
Mooi vierkant. Brede schedel. Plat voorhoofd, gefronst wanneer het dier alert is. Duidelijke stop. Korte, stompe, hoekige snuit. Licht afhangende lippen.

Ogen
Klein, wijd uit elkaar staand, hazelnootkleurig, zo donker mogelijk.

Oren
Klein, fijn, ver uit elkaar, zeer hoog aangezet. Liggen plat tegen de kaken.

Lichaam
Massief, breed en hoog. Uiterst gespierde hals, licht gebogen. Brede, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Bred, gespierde rug en lendenen. Zeer diepe flanken.

Ledematen
Wijd uit elkaar staand met zware botten. Grote, ronde voeten. Gekromde tenen. Zwarte nagels.

Staart
Hoog aangezet, afhangend tot aan het spronggewricht. Breed bij de aanzet en dunner wordend naar het uiteinde toe. Bij rust hangt hij recht naar beneden.

Vacht
Kort en vlak aanliggend maar niet te fijn op de schouders, de hals en de rug.

Kleur
Abrikoos fauve, verzilverd fauve, fauve of donker gestroomde fauve. Bij alle dieren zijn de snuit, de oren en de neus zwart en zijn de ogen met zwart omgeven.

Schofthoogte
Reuen: 75-82 cm. Teven: ten minste 66 cm.

Borstomvang


Gewicht
70-90 kg.