Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Porcelaine

porcelaine

Groep Lopende honden - zweethonden en verwante rassen
FCI 30
Sectie 1.2

De Porcelaine is een van de oudste jachthondenrassen. Hij stamt waarschijnlijk af van de Chien Blanc du Roy of van een witte variëteit van de Bloedhond (de Saint Hubert Blanc de Lorraine). Porcelaines werden in kloosters in Cluny en Luxeuil gehouden en door de Choiseul familie in Oost-Frankrijk. Er werd gekruist met de Somerset Grey Harrier, de Gascon-Saintongeois en de Billy. De Porcelaine dankt zijn naam aan zijn helderwitte, glanzende vacht. De Porcelaine Club, die in 1971 werd opgericht, hielp mee dit elegante ras weer in populatie te laten stijgen.

Type hond
Lopende honden

Land van herkomst
Frankrijk

Oorspronkelijke naam
Porcelaine

Andere naam


Karakter
De Porcelaine is stoutmoedig, robuust, snel, impulsief en enthousiast. Met zijn scherpe neus en krachtige stem is hij een goede jager die goed past in een meute. Hij is gespecialiseerd in de jacht op klein wild, in het bijzonder op haas, maar hij is ook uitstekend voor de jacht op hert en wild zwijn. Hij is rustig en vriendelijk, en daardoor een aangename gezelschapshond. Hij heeft een vastberaden baas nodig.

Verzorging
De Porcelaine kan in het gezelschap van zijn baas leven. Voor meer dan één hond is het aan te bevelen de honden in een kennel te houden. Hij moet regelmatig worden geborsteld, en er moet aandacht worden besteed aan zijn oren.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Fijnbesneden, droog, vrij lang. Brede schedel met afgeronde achterhoofds-knobbel. Plat voorhoofd met redelijk duidelijke groef en stop. Neusbrug recht aan de basis en iets gebogen aan het eind. Goed ontwikkelde, donkere neusspiegel.

Ogen
Donker.

Oren
Lang, dun, goed gekruld, puntig aan de einden. Moeten lager dan de ogen zijn aangezet.

Lichaam
Lang. Vrij lange hals met lichte botten. Diepe, middelbrede borstkas. Hoge, volle flank. Brede, zeer gespierde lendenen. Brede, rechte rug.

Ledematen
Voeten met lange, smalle en gesloten tenen en stevige voetzolen. Lange, stevige benen met lichte botten.

Staart
Vrij dik aan de basis, toelopend naar het eind, middellang, niet borstelig, licht gebogen gedragen.

Vacht
Vlak tegen het lichaam liggend, fijn, dicht en glanzend.

Kleur
Helderwit met ronde oranje vlekken die nooit een mantel vormen. Deze vlekken bedekken gewoonlijk zwarte vlekken op de huid. Oranje vlekken op de oren zijn zeer karakteristiek voor dit ras.

Schofthoogte
Reu: 55 tot 58 cm. Teef: 53 tot 56 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 28 kg.