Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Bolognezer

bolognezer

Groep Gezelschapshonden
FCI 196
Sectie 1.

Hij is zeer nauw verwant aan de Maltezer, want zijn verrevoorouders werden door Aristoteles geciteerd onder de naam "Canes melitenses". De Bolognezer genoot reeds bekendheid in de Romeinse tijd. Het was een gewaardeerd cadeautje onder de machtigen der aarde. Volgens de Italianen is het ras geboren in de stad Bologna. Hij was favoriet bij de familie Medicis, tijdens de Renaissance.Het ras werd aan het einde van de achttiende eeuw van zijn troon gestoten door de Poedel. Tegenwoordig komt hij buiten Italië nog maar zelden voor.

Type hond
Leeuwhondjes en verwante rassen

Land van herkomst
Italië

Oorspronkelijke naam
Bolognese

Andere naam
Bolognezer, Bichon Bolognese

Karakter
Hij is levendig, vrolijk, volgzaam, zeer aanhankelijk en doet alles om zijn baas te behagen. Het is een plezierig gezelschap, nooit opgewonden en minder druk dan de andere Bichons. Hij dient zachtaardig maar consequent te worden opgevoed.

Verzorging
Het is een echte huishond en heeft niet zoveel beweging nodig. Hij is niet graag alleen. Dagelijks borstelen en kammen is noodzakelijk. Hij verhaart niet. Maandelijks wassen is aan te bevelen. Hij is erg zindelijk. De Bolognezer dient u te laten toiletteren voor tentoonstellingen.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Rond. Vrij platte schedel. Vrij geaccentueerde stop. Recht-lijnige neusbrug. Voorzijde van de snuit bijna vierkant. Dikke, zwarte neusspiegel.

Ogen
Groot, rond, donker okerkleurig. Zwart omlijnde oogleden.

Oren
Hoog aangezet, lang, afhangend. Het bovenste gedeelte van de oorschelp afstaand van de schedel.

Lichaam
Vierkant. Hals zonder keelhuid. Ruime borst. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Zeer breed kruis, nauwelijks hellend. Iets opgetrokken buiklijn.

Ledematen
Kort, goed geplaatst. Ovale voeten. Donkere voetzolen. Zwarte nagels.

Staart
Buigt over de rug.

Vacht
Lang over het gehele lichaam. Korter op de snuit. Eerder loshangend, dus niet liggend, maar met lokken warrig rechtopstaand. Nooit bevederd.

Kleur
Zuiver wit, zonder vlekken of andere witte nuance.

Schofthoogte
Reu: 27 tot 30 cm. Teef: 25 tot 28 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reu: 2,5 tot 4 kg.