Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Pekingees

pekingees

Groep Gezelschapshonden
FCI 207
Sectie 8

Deze van oorsprong Chinese hond is een van de oudste rassen ter wereld. Hij is terug te vinden op bronzen beelden van meer dan 4000 jaar oud. Eeuwenlang werd hij in het keizerlijk paleis gefokt, beschermd en vereerd. Hij werd geacht de keizer te beschermen in het hiernamaals en werd dan ook geofferd bij diens dood. Na de verovering van Peking en de plundering van het zomerpaleis door de Engelsen in 1860, namen Engelse soldaten Pekingeesjes mee naar Engeland. Zij werden geschonken aan koningin Victoria, de hertogin van Wellington en de hertogin van Richmond die de eerste lijn van deze "zonnehond" uit het keizerlijke China ontwikkelde. Tussen de twee wereldoorlogen was deze hond erg in trek. Hij komt niet in groten getale voor, maar zijn aantal is wel stabiel.

Type hond
Japanse Spaniel en Pekingees

Land van herkomst
China.

Oorspronkelijke naam
Pekingees

Andere naam
Peking Spaniel

Karakter
Hij is levendig, onafhankelijk en heeft een eigenwijs karakter. Hij hecht zich erg aan zijn baas en is niet erg op kinderen gesteld. Hij is terughoudend tegenover vreemden, blaft veel en is waaks. Hij moet consequent, maar ook met kalmte worden opgevoed.

Verzorging
Hij voelt zich goed thuis in een appartement. Hij is niet erg sportief en heeft genoeg aan korte wandelingen. Dagelijks borstelen en kammen is noodzakelijk. De conditie van de ogen en de huidplooien op de kop moet regelmatig gecontroleerd worden.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Stevig, breder dan hoog, plat. Brede, platte schedel. Geprononceerde stop.Korte, brede neus. Goed aaneengesloten lippen.

Ogen
Groot, rond, donker.

Oren
Hartvormig, tegen het hoofd aan gedragen, met lange, weelderige bevedering.

Lichaam
Kort. Zeer korte, dikke hals. Brede borst. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Gemarkeerde flank.

Ledematen
Kort, solide, stevige botten. Grote, platte, niet ronde voeten. Voorvoeten iets naar buiten gedraaid.

Staart
Hoog aangezet, stevig gedragen, licht gebogen, links of rechts van de rug. Lange bevedering.

Vacht
Lang, recht, met weelderige manen die een kraag om de hals vormen. Lange en weelderige haargroei op de oren, de achterkant van de benen, de staart en de voeten. Dichte ondervacht.

Kleur
Alle kleuren en aftekeningen zijn toegestaan en worden hetzelfde gewaardeerd, met uitzondering van albino en leverkleurig. Bij de meerkleurige honden zijn de vlekken gelijkmatig verdeeld.

Schofthoogte
15 tot 25 cm.

Borstomvang


Gewicht
2,5 tot 5,5 kg.