Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Perdigueiro Português

perdigueiro-portugues

Aliasses Portugese Pointer
Pointer Portugese
Portuguese Pointing Dog
Groep Staande honden
FCI 187
Sectie 1.1

De oorsprong van de Perdigueiro Português is onbekend. Misschien komt hij uit het oosten, maar hij wordt nu als inheems in Portugal beschouwd. Pointers hebben op het Iberisch schiereiland vanaf de veertiende eeuw geleefd. De Perdigueiro Português is buiten Portugal niet erg bekend.

Type hond
Continentale Pointers

Land van herkomst
Portugal

Oorspronkelijke naam
Perdigueiro Português

Andere naam
Portugese Pointer, Portugese Patrijshond

Karakter
Deze hond is vasthoudend, actief, wilskrachtig, levendig en snel, en hij heeft een zeer goede reukzin. Oorspronkelijk werd hij gebruikt bij de jacht op vogels (perdigueiro = "patrijs"), maar nu wordt hij voor vele doeleinden gebruikt, waarbij hij zich thuis voelt op elk soort terrein. Hij volgt met enthousiasme een spoor en apporteert zeer goed. Hij is rustig en erg aanhankelijk, waardoor hij een goede gezelschapshond is. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Verzorging
Hij heeft ruimte en beweging nodig. Hij moet regelmatig worden geborsteld en zijn oren moeten geregeld worden gecontroleerd.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Vrij zwaar massief, met een zachte, dikke huid bedekt. Van voren gezien vierkant, recht in profiel. Licht gewelfde schedel. Duidelijke wenkbrauwbogen. Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Hangende bovenlip.

Ogen
Groot, ovaal, in verschillende tinten bruin, bij voorkeur donker.

Oren
Middellang, dun, soepel, breed aan de basis en rond aan het eind. Vlak hangend.

Lichaam
Vierkante omtrek. Rechte, lange hals met weinig keelhuid. Diepe, brede borstkas. Korte, brede en goed gespierde lendenen. Korte, volle flanken. Korte, brede en rechte rug. Brede, licht hellende croupe.

Ledematen
Gespierde benen. Vrij ronde voeten met gesloten, stevige tenen.

Staart
Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Tegen de dijen hangend. In actie evenwijdig aan de grond gedragen. Indien nog gecoupeerd dan is dat bij de derde wervel.

Vacht
Kort, dik, zeer vlak tegen het lichaam liggend en niet erg zacht. Fijn en vlak liggend op hoofd en oren. Geen ondervacht.

Kleur
Geel of kastanjebruin, een-kleurig of met witte vlekken.

Schofthoogte
Reu: 52 tot 60 cm. Teef: 48 tot 56 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reu: 20 tot 27 kg. Teef: 16 tot 22 kg.