Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Chinese Naakthond

chinese-naakthond

Groep Gezelschapshonden
FCI 288
Sectie 4

Er zijn sporen teruggevonden van de Chinese Naakthond die 10.000 jaar oud zijn. Volgens sommigen is het de voorouder van de Mexicaanse Naakthond. Anderen zijn weer van mening dat hij het resultaat is van kruisingen tussen de Mexicaanse Naakthond en de Chihuahua. In de Westerse wereld werd hij in 1885 tentoongesteld in New York. In 1975 verscheen hij voor het eerst in Frankrijk. Hij komt vooral voor in de Verenigde Staten en Engeland. Er zijn twee variëteiten: de "hairless" (haarloos) en de "powder puff" (donzig). Er worden tevens twee types beschreven: het rastype met fijne botten, ook wel "deer type" genoemd, en het type met zwaardere botten en bouw, ook wel "cobby type" genoemd.Er zijn sporen teruggevonden van de Chinese Naakthond die 10.000 jaar oud zijn. Volgens sommigen is het de voorouder van de Mexicaanse Naakthond. Anderen zijn weer van mening dat hij het resultaat is van kruisingen tussen de Mexicaanse Naakthond en de Chihuahua. In de Westerse wereld werd hij in 1885 tentoongesteld in New York. In 1975 verscheen hij voor het eerst in Frankrijk. Hij komt vooral voor in de Verenigde Staten en Engeland. Er zijn twee variëteiten: de ?hairless? (haarloos) en de ?powder puff? (donzig). Er worden tevens twee types beschreven: het rastype met fijne botten, ook wel ?deer type? genoemd, en het type met zwaardere botten en bouw, ook wel ?cobby type? genoemd.

Type hond
Naakthonden

Land van herkomst
China, Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
Chinese Crested dog

Andere naam
Chinese Naakthond, Chinese Gekuifde, Naakthond

Karakter
Hij is actief, opgewekt, dynamisch, zeer aanhankelijk en gevoelig. Een uitstekend gezelschap. Terughoudend tegenover vreemden, maar niet agressief. Heeft van het begin af aan een consequente, zachtaardige en kalme opvoeding nodig.

Verzorging
Hij moet binnenshuis leven en maar heeft dagelijks voldoende lichaamsbeweging nodig. Hij is erg gevoelig voor de zon. De kou vormt minder een probleem als de hond maar in beweging blijft. Regelmatig wassen en inwrijven met babyolie.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Gracieus, glad, zonder rimpels. Matig ronde en langgerekte schedel. Licht gemarkeerde stop. De snuit wordt geleidelijk smaller naar de opvallende neusspiegel toe. Strakke, platte wangen. Sterke kaken. Fijne lippen. De door lange haren gevormde kuif begint bij de stop en eindigt ter hoogte van de nek.

Ogen
Middelgroot, zeer ver uit elkaar staand. Donker, bijna zwart lijkend.

Oren
Laag aangezet, groot, rechtopstaand, met of zonder bevedering. Bij de Powder Puff zijn afhangende oren toegestaan.

Lichaam
Lang. Lange, fijne hals zonder keelhuid. Diepe borst. Sterke lendenen. Rond en gespierd kruis. Licht opgetrokken buiklijn.

Ledematen
Lang, fijne tot middelzware botten, naar gelang het type. Zeer langgerekte, smalle hazenvoeten. Zeer lange tenen.

Staart
Hoog aangezet, lang, dun uitlopend, recht. Afhangend in rust. Lange en soepele bevedering, beperkt tot tweederde of het onderste gedeelte van de staart.

Vacht
Er mogen zich nergens op het lichaam grote plekken met haar bevinden. Sokjes maximaal tot aan de polsen en hakken, ideaal alleen de voeten. De Powder Puff heeft een ondervacht met lange, fijne haren, alsof hij een sluier om heeft.

Kleur
Alle kleuren en kleurcombinaties zijn toegestaan.

Schofthoogte
Reu: 28 tot 33 cm. Teef: 23 tot 30 cm.

Borstomvang


Gewicht
Varieert, maar minder dan 5,5 kg.