Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Segugio Italiano - ruwhaar

segugio-italiano

Groep Lopende honden - zweethonden en verwante rassen
FCI 198
Sectie 1.2

De oorsprong van de Segugio Italiano ligt ver weg. Hij is een afstammeling van Egyptische speurhonden, die waarschijnlijk naar Griekenland zijn geïmporteerd en toen naar Italië, waar hijwaarschijnlijk is gekruist met de Romeinse Molossers. Afbeeldingen van deze speurhond zijn op oude beeldhouwwerken gevonden en eveneens op schilderijen uit de Renaissance. Tegen het einde van de negentiende eeuw waren er een aantal variëteiten ontstaan, waaronder de Lomellina Hound en de Alpenbrak. Een Segugio Italiano won het eerste Europees Kampioenschap in 1993 in Frankrijk.

Type hond
Lopende honden

Land van herkomst
Italië

Oorspronkelijke naam
Segugio Italiano

Andere naam
Italiaanse loophond

Karakter
Deze robuuste, stoutmoedige, snelle, levendige en enthousiaste hond met een voortreffelijke neus jaagt alleen of in meutes. Hij is uitstekend aangepast aan het ruigste terrein en jaagt op haas, vos en wild zwijn. Hij heeft een diepe, harmonieuze stem. Hoewel de Segugio Italiano onafhankelijk en nogal introvert is, kan hij een goede gezelschapshond zijn. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Verzorging
Hij heeft ruimte en veel beweging nodig, en hij moet regelmatig worden geborsteld.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Lang. Licht gewelfde schedel. Stop niet erg geprononceerd. Grote neusspiegel. Lange, gewelfde neusbrug.

Ogen
Groot, donker okerkleurig.

Oren
Driehoekig, plat, hangend en puntig aan de uiteinden.

Lichaam
Vierkant gebouwd. Zeer stevige hals, zonder keelhuid. Middelbrede borstkas. Goed ontwikkelde lendenen. Buiklijn niet opgetrokken. Rechte gespierde rug. Vlakke, goed gespierde croupe.

Ledematen
Ovale voeten met gesloten, gewelfde tenen en zwarte nagels. Lange, stevige benen.

Staart
Hoog aangezet, sabelvormig hangend. In actie niet hoger dan de rug gedragen.

Vacht
Middellang (minder dan 5 cm), ruw, behalve op hoofd, benen en staart. Er bestaat ook een kortharige vari‘teit met glad haar.

Kleur
Eenkleurig geelbruin, van donker grijzig roodachtig bruin tot licht geelbruin en black-and-tan. Er kunnen ook witte aftekeningen op de snuit, schedel, hals, onderbenen en staartpunt voorkomen, en witte vlekken op de borst.

Schofthoogte
Reu: 52 tot 60 cm. Teef: 50 tot 58 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reu: 20 tot 28 kg. Teef: 18 tot 26 kg.