Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Boston Terriër

boston-terrier

Groep Gezelschapshonden
FCI 140
Sectie 11

Oorspronkelijk werd deze hond rond 1870 door Amerikaanse fokkers voor de traditionele hondengevechten in de stad Boston gefokt. Hiervoor werden Bulldogs en Bull Terriërs gekruist, om de vechtcapaciteiten van de beide rassen te verenigen. De hond werd in 1870 voor het eerst gepresenteerd in Boston. In 1891 werd de Boston Terriër Club of America opgericht. Verder vonden er kruisingen plaats met de Franse Bulldog. Hij werd in 1927 in Frankrijk geïntroduceerd en werd daar erg populair. Hij komt in Europa maar beperkt voor.

Type hond
Kleine Molossers

Land van herkomst
Verenigde Staten

Oorspronkelijke naam
Boston Terriër

Andere naam
Boston Bull Terriër

Karakter
De Boston Terriër is robuust, solide en zeer levendig. Deze, als gevechtshond afgerichte, rattenvanger blaft maar zelden. Hij heeft een uitstekend karakter en een groot hart. Het is een plezierig gezelschap en heeft niet voor niets de bijnaam "American Gentleman". Hij is waakzaam maar niet agressief. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Verzorging
Hij past zich aan het leven in een appartement aan, maar hij moet zich regelmatig kunnen uitleven. Het is een propere hond. Dagelijks borstelen is aan te bevelen. Ogen en huidplooien op de kop moeten schoon gehouden worden.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Vierkant, kort. Vierkante, platte schedel zonder rimpels. Goed gemarkeerde stop. Korte, vierkante, brede, diepe snuit. Brede en vierkante kaken. Vlakke wangen. Zwarte en brede neusspiegel.

Ogen
Groot en rond. Ver uit elkaar geplaatst. Donker gekleurd.

Oren
Hoog aangezet, klein, rechtop gedragen.

Lichaam
Tamelijk kort. Licht gewelfde hals. Brede borstkas. Diepe borst. Goed gewelfde ribben. Tamelijk korte rug. Iets ronde, hellende croupe.

Ledematen
Stevig, goed gespierd. Kleine, ronde, compacte gesloten voeten. Gewelfde tenen.

Staart
Laag aangezet, kort, fijn. Recht of spiraalvormig. Mag niet boven de horizontale lijn worden gedragen.

Vacht
Kort, glad, fijne structuur.

Kleur
Gestroomd, zwart met rossige glans of zwart met regelmatig verspreide witte vlekken. Vereiste vlekken: witte band rond de snuit, witte bles tussen de ogen, wit op de borstkas. Geheel of gedeeltelijk witte voorbenen en wit onder het spronggewricht van de achterbenen worden graag gezien.

Schofthoogte
25 tot 40 cm.

Borstomvang


Gewicht
7 tot 11 kg.