Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Skye Terriër

skye-terrier

Alias Skye Terriër
Groep Terriërs
FCI 75
Sectie 2

Deze hond is afkomstig van het eiland Skye, in de Hebriden archipel ten westen van Schotland. Zijn uiterlijk staat al heel lang vast. Hij zou afstammen van de langharige Bassethonden. Deze sterke graver werd gebruikt voor de jacht op vossen en ander roofwild. Koningin Victoria had een Skye Terriër als huisdier. Zijn eerste tentoonstelling dateert van 1864.

Type hond
Kleine Terriërs

Land van herkomst
Schotland

Oorspronkelijke naam
Skye Terriër

Andere naam
De Skye

Karakter
De Skye Terriër is rustiek, zelfverzekerd en bezit een sterk karakter. Hij is eigenzinnig en enigszins koppig. Deze hond, met een legendarische trouw, is uiterst toegewijd aan zijn baas. Hij is wantrouwig tegenover vreemden. Een consequente opvoeding is nodig.

Verzorging
De Skye Terriër is een buitenhond. Hij kan zich aan het leven in de stad aanpassen wanneer hij vaak wordt uitgelaten. Hij houdt er niet van opgesloten of aangelijnd te worden. Dagelijks kammen en borstelen is aan te bevelen. Laten trimmen is niet nodig.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Lang en krachtig. Lichte stop. Krachtige snuit, sterke kaken.

Ogen
Van gemiddelde grootte, dicht bij elkaar, bruin (donkerbruin).

Oren
Klein, rechtopstaand, met franjes. Indien ze afhangen zijn ze groter.

Lichaam
Lang en laag. Ovale, diepe en lange borstkas. Rechte rug. Korte lendenen.

Ledematen
Kort, gespierd. De voeten aan de voorpoten zijn groter dan deze aan de achterpoten.

Staart
Afhangend of in het verlengde van de rug gedragen. Bevederd.

Vacht
Lang, stug, recht, plat zonder krullen. Op de kop zijn ze korter, zachter, het gezicht en de ogen verbergend. Korte, dichte, zachte en wollige ondervacht.

Kleur
Zwart, licht of donker grijs, wildkleur, roomkleurig in alle gevallen met zwarte snuit, oren en staart. Elke ??nkleurige vachtkleur is toegestaan. Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan.

Schofthoogte
25-26 cm.

Borstomvang


Gewicht
10-12 kg.