Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Affenpinscher

affenpinscher

Groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI 186
Sectie 1.1

Affenpinscher betekent in het Duits "apen-Pincher", omdat de kleine kop van de hond het uiterlijk heeft van een aap. Men denkt dat hij afstamt van de Griffon Belge, of de voorouder van deze hond is. Het staat vast dat het om een erg oud ras gaat. Op schilderijen van vóór de zeventiende eeuw staat een soortgelijke hond afgebeeld. Zijn populariteit is sinds het einde van de jaren dertig, steeds toegenomen. De Affenpinscher begon toen op tentoonstellingen op te vallen.

Type hond
Pinscher type

Land van herkomst
Duitsland

Oorspronkelijke naam
Affenpinscher

Andere naam


Karakter
Deze kleine, energieke en pientere hond is afwisselend uitbundig en ingetogen.Trouw en vriendelijk, eerlijk en koppig, het is een waakhond die alarm slaat en knaagdieren verjaagt.

Verzorging
De Affenpinscher is een makkelijke huishond. Zelfs op een appartement voelt hij zich thuis. Hij moet dagelijks geborsteld en gekamd worden.

Gebruik
Waakhond. Jaagt op knaagdieren. Gezelschapshond.
Hoofd
Afgerond. Aapachtige gezichtsuitdrukking. Korte snuit. Licht ondervoorbijtend. Zwarte lippen.

Ogen
Rond en donker.

Oren
Klein en hoog aangezet. Indien gecoupeerd: rechtopstaand. Niet gecoupeerd: V-vormig knopoor of rechtopstaand.

Lichaam
Vierkant gebouwd met korte hals. Enigszins platte borstkas. Goed ontwikkelde borst. Rechte, korte rug naar achteren iets afhellend. Matig opgetrokken buik.

Ledematen
Ronde, korte voeten. Aaneengesloten, gewelfde tenen. Harde voetzolen.

Staart
Hoog aangezet en hoog gedragen, kan gecoupeerd zijn tot op ongeveer drie staartwervels.

Vacht
Hard en vlak aanliggend op de romp. Op het hoofd stug, in lokken vallend rondom het aangezicht. Warrige wenkbrauwen, indrukwekkende baard.

Kleur
Bij voorkeur zwart. Aftekeningen, bruine of grijze schakeringen worden toegestaan.

Schofthoogte
25-30 cm.

Borstomvang


Gewicht
Tot 4 kg.