Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Pharaoh-hond

pharaohond

Groep Spitsen en oertypes
FCI 248
Sectie 6

De Pharaoh-hond lijkt op de honden met puntige oren die te zien zijn op afbeeldingen in oude Egyptische graftomben. Vanuit Egypte verspreidde het ras zich via Spanje naar Europa en het is op de Balearen behouden gebleven.

Type hond
Oerrassen

Land van herkomst
Malta

Oorspronkelijke naam
Kelb-tal Fenek

Andere naam
Pharaoh-hond, Pharaohond

Karakter
Deze actieve, zeer snelle en soepele hond is een uitstekende springer en een gretige jager (konijn, haas, fazant, etc.). Hij is een beminnelijke, aanhankelijke en speelse gezelschapshond.

Verzorging
De Pharaoh hond is niet geschikt voor een leven binnenshuis. Hij heeft veel beweging nodig. Regelmatig borstelen is aan te bevelen.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Stomp wigvormig. Lange, droge, fijn besneden schedel. Lichte stop. Neusbrug iets langer dan de schedel. Neusspiegel vleeskleurig. Krachtige kaken.

Ogen
Ovaal. Amberkleurig, passend bij de vacht.

Oren
Groot. Dun. Breed aan de basis. Rechtop gedragen, maar zeer beweeglijk.

Lichaam
Soepel, bijna vierkante omtrek. Lange, droge,gespierde nek zonder keelhuid. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Bovenbelijning vrijwel recht.

Ledematen
Benen met fijne botten.Sterke, stevig voeten.

Staart
Vrij dik bij de aanhechting en naar het uiteinde dun toelopend. Hangt in rust net voorbij het spronggewricht. Hoog en gekromd gedragen indien in actie.

Vacht
Kort, glad, glanzend, vari?rend van fijn en dicht tot enigszins ruw.

Kleur
Lichtbruin met witte aftekening op het puntje van de staart (zeer gewenst), op de voorborst (ster) en op de tenen. Smalle witte bles op het gezicht is toegestaan.

Schofthoogte
Reu: 56 tot 63,5 cm. Teef: 53 tot 61 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 20 kg.