Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Beagle Harrier

beagle-harrier

Groep Lopende honden - zweethonden en verwante rassen
FCI 290
Sectie 1.2

De Beagle Harrier is een recent ras dat in Frankrijk aan het eind van de negentiende eeuw door Baron Gérard werd ontwikkeld. Het ras is een kruising tussen de Beagle en de Harrier. Het heeft waarschijnlijk ook bloed van middelgrote rassen uit het zuidwesten van Frankrijk in zich. De Beagle Harrier is groter en sneller dan de Beagle. Hij is uitstekend geschikt voor de jacht op klein wild (haas, vos, hert en wild zwijn). Pogingen van fokkers om de balans ten gunste van de Beagle of de Harrier te doen doorslaan, hadden geen succes. De huidige fokkers hebben het ras gestabiliseerd; het is noch een grote Beagle, noch een kleine Harrier. De standaard werd in 1974 officieel bij de FCI geregistreerd.

Type hond
Lopende honden

Land van herkomst
Frankrijk

Oorspronkelijke naam
Beagle Harrier

Andere naam


Karakter
De Beagle Harrier is een stoere, krachtige, snelle, beweeglijke en moedige hond, maar hij is minder krachtig dan de Harrier. Met zijn vastberadenheid en zijn scherpe reukvermogen is hij een goede meutehond. Hij is niet bang om zelfs de dichtste braamstruik binnen te dringen. Deze makkelijke en ongecompliceerde hond is een aangenaam gezelschap.

Verzorging
Hij heeft ruimte en beweging nodig, en hij moet regelmatig worden geborsteld.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Middelzwaar. Vrij brede schedel. Geen uitgesproken stop. Rechte neusbrug. Toelopende snuit. Goed ontwikkelde neusspiegel.

Ogen
Wijd open, donker.

Oren
Vrij kort en middelgroot. In het midden enigszins gevouwen. Vlak tegen de schedel hangend en onderaan wat gedraaid.

Lichaam
Goed gebouwd. Open korte, licht gewelfde hals. Diepe borstkas, niet te vlak. Vrij volle buik, niet overmatig opgetrokken. Korte, vlakke en gespierde rug. Zware, gespierde en licht gewelfde lendenen.

Ledematen
Stevige, gespierde benen. Voeten gesloten en niet te lang, met stevige voetzolen. Staart, middellang, vrij zwaar.

Staart


Vacht
Niet te kort, vrij dik en vlak.

Kleur
Driekleurig (geelbruin, zwart en wit): niet al te uitgesproken mantel. Licht tot donker tan of grijze aftekeningen. Er zijn grijze Harriers en grijze driekleurige of Beagle Harriers.

Schofthoogte
45 tot 50 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 20 kg.