Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Norfolk Terriër

norfolk-terrier

Alias Norfolk Terriër
Groep Terriërs
FCI 272
Sectie 2

De Norfolk Terriër is afkomstig uit het graafschap Norfolk. Hij werd voorheen beschouwd als een eenvoudige variëteit van de Norwich Terriër waarvan hij afstamt. Hij zou alleen door de dracht van de oren met de Norwich Terriër verschillen. In de Verenigde Staten wordt enkel de Norwich Terriër in twee variëteiten erkend. In 1932 registreerde de Kennel Club de Norwich Terriër. De Norfolk Terriër werd pas in 1964 erkend.

Type hond
Kleine Terriërs

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
Norfolk Terriër

Andere naam
De Norfolk

Karakter
De Norfolk Terriër is rustiek, alert, onverschrokken en vrij rustig. Hij heeft een groot weerstandsvermogen en vriendelijk karakter. De hond is zeer zachtaardig met kinderen. Het is een jachthond. Hij is uiterst geschikt voor het verjagen van prooien uit hun holen, het bejagen van ongedierte en de jacht in meutes. Hij blijkt bovendien een echte kleine waker te zijn. Een consequente opvoeding is nodig.

Verzorging
Het stadsleven bevalt hem prima indien hij zich tijdens wandelingen voldoende kan uitleven. Dagelijks borstelen is voldoende. Twee tot vier keer per jaar laten trimmen.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Rond. Brede, licht afgeronde schedel. Duidelijke stop.Stevige, wigvormige snuit. Krachtige kaken. Gesloten lippen.

Ogen
Ovaalvormig, donkerkastanjebruin of zwart.

Oren
Van gemiddelde grootte, V-vormig met licht afgerond toppen, naar voren tegen de wangen vallend.

Lichaam
Gedrongen. Sterke hals. Horizontale bovenlijn. Korte rug. Goed gewelfde ribben.

Ledematen
Kort, sterk, forse botten. Ronde voeten.

Staart
Met een matige lengte, breed aan de basis, smaller naar het uiteinde toe. Recht en fier gedragen.

Vacht
Stug, draadhaar, vlak aanliggend. Langer en grover op de hals en de schouders.Op de kop en de oren zijn de haren kort en glad, uitgezonderd de baard en de wenkbrauwen.

Kleur
Elke rood schakering, tarwekleurig, black-and-tan of grauw. Witte aftekeningen of vlekken zijn niet gewenst maar toegestaan.

Schofthoogte
25-26 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 5 kg.