Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Bordeaux Dog

bordeaux-dog

Groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI 116
Sectie 2.1

De Bordeaux Dog is de enige Franse Dog en één van de oudste Franse rassen. Hij stamt waarschijnlijk af van onder andere de Romeinse Molossers en de Spaanse Doggen. In het Zuidwesten van Frankrijk is hij sinds de Middeleeuwen bekend onder de naam van Alan Vaultre. In deze tijd werd de Bordeaux Dog gebruikt voor jagen en hondengevechten. In de achttiende eeuw beschreef Buffon hem onder de naam van Dog van de Aquitaine. De Bordeaux Dog is lang bekend geweest als de "Slagershond" omdat slagers vaak dit ras uitkozen om hun huis te beschermen. De rasstandaard werd in 1926 officieel gemaakt nadat het ras gekruist werd met Mastiffs.

Type hond
Molosser Dogtype

Land van herkomst
Frankrijk

Oorspronkelijke naam
Dogue de Bordeaux

Andere naam
Dog de Bordeaux Slagershond van Bordeaux en omstreken

Karakter
Vroegere gevechtshond, met aanleg voor de bewaking die hij met waakzaamheid en veel moed maar zonder agressie uitvoert. Hij is niet sociaal met soortgenoten. Zacht, rustig en gevoelig, erg gehecht aan zijn baas en zeer lief voor kinderen. Hij blaft weinig. Hij houdt er niet van om alleen te zijn en is een actieve hond. Hij moet erg goed opgevoed worden om hem onder controle te kunnen houden.

Verzorging
De Bordeaux Dog is geen hond om op een appartement te houden. Hij heeft ruimte en beweging nodig. De vacht vraagt geen speciale verzorging.

Gebruik
Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.
Hoofd
Enorm groot, hoekig, breed en vrij kort. Van voren gezien is hij trapeziumvormig. De schedel waarvan de omtrek in verhouding staat tot de grootte van de hond, is licht convex. Diepe stop. Voorhoofd is breder dan hoog en domineert het aangezicht. Diepe, symmetrische huidplooien. Krachtige, dikke, vrij korte, iets concave snuit. Brede neus. Zeer krachtige kaken. Ondervoorbijtend (de onderkaak steekt 0,5-2 cm voor de bovenkaak uit). Vlezige lippen.

Ogen
Ovaal, wijd uit elkaar. Hazelnootkleurig tot donkerbruin gekleurd bij honden met een zwart masker, iets bleker bij dieren met een rood masker.

Oren
Klein, iets donkerder gekleurd dan de rest van het lichaam. Ze hangen af langs de kaken.

Lichaam
Krachtig. Zeer sterke hals, bijna cilindrisch met keelhuid. Krachtige borst. Krachtige, brede en diepe borstkas. Gewelfde ribben. Brede, gespierde rug. Matig hellende croupe. Opgetrokken buik.

Ledematen
Gespierd met zware botten. Ronde, stevige voeten. Gesloten tenen. Donkere nagels.

Staart
Zeer dik, laag gedragen, reikt niet lager dan het spronggewricht.

Vacht
Fijn, kort, glad en zacht.

Kleur
Mahoniekleurig of fauve met een zwart of rood masker. Een goede pigmentatie is gewenst. Weinig uitgebreide witte aftekeningen zijn toegelaten op de borst en de voeten.

Schofthoogte
Reuen: 60-68 cm. Teven: 58-66 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reuen: ten minste 50 kg. Teven: ten minste 45 kg.