Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Norwich Terriër

norwich-terrier

Alias Norwich Terriër
Groep Terriërs
FCI 72
Sectie 2

De Norwich Terriër is afkomstig uit Norwich, de hoofdstad van Norfolk. Hij is ontstaan in 1870 uit kruisingen tussen rode Terriërs met black-and-tan of grijze Terriërs. Hij verschilt slechts van de Norfolk Terriër door zijn prikoren waardoor ze eerst als twee variëteiten van hetzelfde ras beschouwd werden. Rond 1914 was hij bijna uitgestorven. Hij werd terug gefokt door enkele exemplaren te kruisen met mogelijk de Staffordshire Bull Terriër, de Bull Terriër en de Bedlington Terriër. Hij werd in 1932 door de Kennel Club erkend. De Norwich Terriër is de mascotte van de Cambridge Universiteit, maar is toch minder populair dan de Norfolk Terriër.

Type hond
Kleine Terriërs

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
Norwich Terriër

Andere naam
De Norwich

Karakter
De Norwich Terriër is robuust, uiterst vitaal, stoutmoedig, onverschrokken en heeft een sterk karakter. Het is geen blaffer. Hij is een jachthond, geschikt voor het verjagen van prooien uit hun holen en het bejagen van ongedierte. Hij kan een goede gezelschapshond zijn. Een consequente opvoeding is nodig.

Verzorging
Het stadsleven bevalt hem prima indien hij zich tijdens wandelingen voldoende kan uitleven. Drie keer per week kammen en borstelen is voldoende. Twee tot vier keer per jaar laten trimmen is noodzakelijk.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Rond. Brede, licht afgeronde schedel. Duidelijke stop. Stevige, wigvormige snuit. Krachtige kaken. Gesloten lippen.

Ogen
Klein. Ovaalvormig, donker.

Oren
Van gemiddelde grootte, ver uit elkaar, rechtopstaand (prikoren).

Lichaam
Gedrongen. Sterke hals. Vrij diepe borstkas. Korte rug en lendenen. Brede, sterke achterhand.

Ledematen
Kort, gespierd. Ronde voeten.

Staart
Met een matige lengte, breed aan de basis, smaller naar het uiteinde toe. Zo recht mogelijk en hoog gedragen.

Vacht
Stug, draadhaar, recht, vlak aanliggend. Dikke ondervacht. Langer en grover op de hals, een kraag vormend. Op de kop zijn de haren kort en glad.

Kleur
Elke rood schakering, tarwekleurig, black-and-tan of grauw. Witte aftekeningen of vlekken zijn niet gewenst maar toegestaan.

Schofthoogte
25-26 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 5 kg.