Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Boxer

boxer

Groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI 144
Sectie 2.1

Zoals alle Doggen heeft de Boxer Oosterse Molosserachtige voorouders: honden gebruikt als gevechts- en verdedigingsdieren tegen wilde dieren. Temidden van deze Molossers is de Boxer een kruising tussen de Bullebijter (vandaag de dag uitgestorven) en de Engelse Bulldog. Deze honden gaven in 1890 het ontstaan aan de moderne Boxer. Zijn eerste verschijning op een tentoonstelling dateert van 1896. Zijn rasstandaard werd een tiental jaar later vastgelegd. De Boxer werd gedurende de Eerste Wereldoorlog door het Duitse leger gebruikt. Deze hond is een zeer populaire waak- en gezelschapshond.

Type hond
Dogtype Molosser

Land van herkomst
Duitsland

Oorspronkelijke naam
Deutscher Boxer

Andere naam
Duitse Boxer, Boxer

Karakter
Dynamisch, onstuimig, dominant en eerlijk van karakter. Hij is evenwichtig, kalm en sociaal. Hij is erg gehecht en trouw aan zijn bazen en de hele familie. Hij is waakzaam, wantrouwig tegenover vreemden, hij getuigt van grote moed bij de verdediging en de bewaking van zijn eigendom. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Verzorging
De hond geraakt gewend aan het leven op een appartement maar hij heeft veel beweging nodig. Zijn korte vacht vereist geen bijzonder onderhoud.

Gebruik
Waakhond, verdedigingshond. Gebruikshond (politie, blindengeleide). Gezelschapshond.
Hoofd
Goed geproportioneerd, fijn en vierkant. Gewelfde schedel. Diepe stop. Snuit zo breed en zo stevig mogelijk. De onderkaak is langer dan de bovenkaak en licht naar boven gebogen (ondervoorbijter) .

Ogen
Niet te klein noch te bol. Donkerbruin, de ooglidrand is donker gekleurd.

Oren
Hoog aangezet. Niet te breed. Indien gecoupeerd, puntvormig ingekort en verticaal gedragen.

Lichaam
Vierkant gebouwd. Ronde, krachtige hals. Brede, diepe borstkas. Duidelijke schoft. Diepe borst. Gewelfde ribben. Rechte, gespierde rug en korte, gespierde lendenen. Licht afhellende croupe.

Ledematen
Robuust, recht. Stevige botten. Kleine ronde voeten.

Staart
Hoog aangezet, indien gecoupeerd kort en rechtop gedragen.

Vacht
Kort, hard, vlak aanliggend en glanzend.

Kleur
Fauve of gestroomd. Fauve komt voor in de schakeringen van lichtgeel naar donker reebruin, bij voorkeur de middentinten. Zwart masker. De gestroomde vari?teit bezit donkere of zwarte strepen op een fauve ondergrond. Witte aftekeningen zijn toegelaten.

Schofthoogte
Reuen: 57-64 cm. Teven: 53-60 cm.

Borstomvang


Gewicht
25-30 kg.