Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Eurasiër

eurasier

Alias Eurasiër
Groep Spitsen en oertypes
FCI 291
Sectie 5

Professor Julius Wipfel creëerde deze hond rond 1950 door de Chow Chow met de Keeshond te kruisen. Later werd Samojeedbloed toegevoegd. De Eurasiër werd oorspronkelijk Wolf-Chow genoemd. In 1973 werd het ras door de FCI erkend.

Type hond
Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Land van herkomst
Duitsland

Oorspronkelijke naam
Wolf-Chow

Andere naam
Eurasiër

Karakter
Deze zeer krachtige hond is goedaardig, vriendelijk, rustig en evenwichtig. Hij is minder luidruchtig dan de Keeshond. De Eurasiër vormt een sterke band met zijn baas en is vriendelijk met kinderen. Hoewel hij gereserveerd is ten opzichte van vreemden zal hij nooit aanvallen. De Eurasiër is een oplettende waakhond. Consequente maar rustige opvoeding is nodig.

Verzorging
Als deze hond binnenshuis leeft, moet hij dagelijks lange wandelingen maken. De Eurasiër heeft er een hekel aan om alleen gelaten te worden of om vastgelegd te worden. Deze propere hond moet regelmatig geborsteld worden.

Gebruik
Waakhond. Gezelschapshond.
Hoofd
Driehoekig. Wigvormige schedel is niet erg breed. Geen uitgesproken stop. Snuit loopt toe naar de neus. Sterke kaken. Zwarte lippen.

Ogen
Middelgroot, enigszins schuin in de schedel geplaatst. Donker van kleur en zwarte oogranden.

Oren
Middelgroot, driehoekig, licht afgeronde hoeken. Rechtop gedragen.

Lichaam
Stevig, niet al te kort.Gespierde hals. Duidelijk afgetekende schoft. Goed ontwikkelde voorborst. Ovale ribbenkast. Rechte, brede croupe. Rechte, gespierde rug.

Ledematen
Gespierde benen met middelzware botten. Ronde, gesloten, compacte voeten.

Staart
Recht, rond en stevig bij de aanhechting, toelopend naar het eind. Naar voren over de rug gedragen, enigszins gekromd over de zijkant van de lendenen of gekruld.

Vacht
Middellang. Niet echt uit-staand, maar niet dicht tegen de huid liggend. Kort op het gezicht en de voorkant van de benen. Langer op de hals, staart en achterkant van de benen (bevedering en broek). Dichte ondervacht.

Kleur
Rood tot blond in verschillende nuances, wolfsgrijs, zwart en zwart met anders kleurige aftekening.

Schofthoogte
Reu: 52 tot 60 cm. Teef: 48 tot 56 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reu: 23 tot 32 kg. Teef: 18 tot 26 kg.