Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Hannover'scher Schweisshund

hannover'scher-schweisshund

Aliasses Hanoverian Scenthound Hannoveraanse Zweethond
Groep Lopende honden - zweethonden en verwante rassen
FCI 213
Sectie 2

De Hannover'scher Schweisshund, die afstamt van de grote speurhonden uit de Middeleeuwen en daarmee van de Bloedhond, werd in de zeventiende eeuw ontwikkeld en in de negentiende eeuw verbeterd door kruisingen met speurhonden, waaronder de Heidebracke. De Hannover'scher Schweisshund werd rond 1980 in Frankrijk geïntroduceerd en is zeer zeldzaam.

Type hond
Zweethonden

Land van herkomst
Duitsland

Oorspronkelijke naam
Hannover'scher Schweisshund

Andere naam
Hannoveraanse Schweisshund, Hannoveraanse Zweethond, Leithund, Leihond

Karakter
De Hannover'scher Schweiss-hund is stoutmoedig, krachtig en heeft een scherpe neus. Hij is een opmerkelijke spoorvolger, vastberaden en volhardend. Hij wordt vaak gebruikt bij de jacht op hert en wild zwijn. Hij jaagt alleen of in paren. Hij is gehoorzaam en aanhankelijk, en daardoor een goed gezelschap. Hij heeft een consequente en geduldige opvoeding nodig.

Verzorging
Hij is niet geschikt voor het leven in de stad. Hij heeft ruimte en veel beweging nodig. Het is ook nodig hem regelmatig te borstelen en aandacht aan zijn oren te besteden.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Middelgroot en lang. Brede, iets gewelfde schedel. Duidelijke wenkbrauwbogen. Onopvallende stop. Licht gebogen neusbrug. Stevige, brede snuit. Krachtige kaken. Brede neusspiegel. Hangende lippen met een vouw bij de mondhoeken.

Ogen
Donkerbruin.

Oren
Hoog aangezet, middellang, afgerond aan de uiteinden, zeer vlak tegen hoofd liggend, niet gekruld.

Lichaam
Lang. Lange, stevige hals. Borstkas dieper dan breed. Licht gewelfde, brede lendenen. Buiklijn licht opgetrokken. Krachtige rug. Brede, lange croupe, naar de staart toe iets hellend.

Ledematen
Stevige, ronde, gesloten voeten met goed gewelfde tenen. Goed gespierde, vrij korte benen.

Staart
Hoog aangezet, lang, dik aan de basis, toelopend naar het eind, licht gebogen.

Vacht
Kort, dicht, hard op de romp. Langer en ruwer op de achterkant van de benen en de onderkant van de staart.

Kleur
Licht tot donker roodachtig bruin, meer of minder getijgerd. Met of zonder masker. Enkele witte haren op de borst zijn toegestaan.

Schofthoogte
Reu: 50 tot 55 cm. Teef: 48 tot 53 cm.

Borstomvang


Gewicht
30 tot 35 kg.